Gaby Castel jobber fra sitt eget studio i sentrum av Paris, og er den prisbelønte tatovøren som lager nytradisjonelle geisha-inspirerte portretter.

Gaby har satt opp L'Encre du Kraken og vunnet pris etter pris på tatoveringsmesser, og karrieren hennes har tatt henne over hele verden med sine rikt detaljerte, fargerike arbeider.

Vi tok en prat med Gaby om inspirasjonene hennes, hvordan hun jobber rundt geisha-temaet og hennes håp for fremtiden!

Hva inspirerte deg til å bli tatovør?

Helt siden jeg var ung har jeg sett på TV-programmer som Ink Master og Best Ink, og jeg elsket dem.

Men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli tatovør! Det var først da jeg ble tatovert av mentoren min, og han så tegningen min, at han fortalte meg at han ansatte lærlinger.

Hva er det beste med jobben din?

Jeg vil si at det beste er å kunne skape det som er i tankene mine og overføre det til huden, som er et fantastisk lerret for kunst! Jeg vil også hjelpe folk til å få mer selvtillit og helbrede fra traumene deres, eller bare akseptere seg selv, det er det beste.

Hvor finner du kunstnerisk inspirasjon?

Mye av inspirasjonen min kommer fra naturen, japansk estetikk, popkultur, og også mange forskjellige kunstnere som malere og skulptører.

Hvordan vil du beskrive din tatoveringsstil?

Kunsten min blander stilene jeg liker – det er en kombinasjon av nytradisjonell, nyjapansk, manga, illustrasjon og grafisk kunst.

Hvordan går designprosessen din vanligvis?

Det som tar meg mest tid er research – jeg kan bruke timer på å lete etter perfekte referanser! Når jeg har nok begynner jeg å redigere med referanser og så tegner jeg på det, maler, legger til teksturer, sminke, hår og mye mer. Hver tegning trenger minst én dags arbeid.

Vil du jobbe mer i svart og grått, eller foretrekker du farger?

Jeg gjorde mye svart og grått tidligere, men nyter en mer fargerik stil nå! Jeg liker også monokromatisk kunst, og svart og grått med et snev av farger ser bra ut, så det gjør jeg også. Men jeg opplever at jeg er mindre god på svart og grått arbeid!

Hva er den minste tatoveringen du har gjort, og hva er den største?

Wow, det er vanskelig å si! Den minste kan være den ene bokstaven jeg gjorde da jeg begynte, og den største jeg har gjort på to dager er en sjøgeisha, tatovert på Corsair Tattoo Ink 2022. Det største jeg har gjort som tok mer enn to økter, var et stykke benfarge med forskjellige elementer og sesongbaserte geishaer.

Hva er de mest interessante variantene av geisha-temaet du har gjort?

For meg personlig er det "mat"-geishaen jeg gjorde for en kokk (jeg vil gjerne gjøre flere "jobbrelaterte" geisha-tatoveringer) og "pirat"-geishaen fordi jeg bare elsker pirater. Det er derfor butikken min heter "Krakens blekk" (L'Encre du Kraken).

Du har laget mange Studio Ghibli-inspirerte tatoveringer – er det en karakter du ikke har gjort ennå, men gjerne vil?

Å ja! Jeg ville elske å gjøre Howl i en kvinnelig eller geisha-stil, og Chihiro i en badass-stil!

Hvem ville være din drømmepartner for en samarbeidstatovering?

Jeg har alltid elsket Pirojenkos arbeid, det ville vært en drøm å samarbeide. Og selvfølgelig Waler Montero, som også inspirerer meg mye.

Hvordan kom du på studionavnet L'Encre du Kraken?

Jeg er en del av et piratmannskap, hvis jeg kan si det sånn! Vennene mine og jeg elsker rom (Kraken er også et merkenavn på rom) og jeg møtte min kjære i piratbutikken til vennen min, Flibustier. Jeg ville leke med ord, og blekk - "l'encre" står for blekket til blekkspruten og for tatoveringer!

Hvem andre jobber i studioet ditt?

Den er fortsatt under skapelse, men min partner Gentleman Piercing er der for å gi deg den beste piercingopplevelsen! Når det gjelder tatoveringsartister, har vi Elie Hammond, Mr Zaccharius, Maxime OKO, Bebe og Robin.

Hvilket tatoveringsutstyr bruker du?

Jeg har alltid brukt Sunskin tatoveringsmaskiner med KWADRON-patroner (den beste kombinasjonen for meg), og jeg liker også FK Irons-maskiner.

For etterpleie er det alltid Hustle Butter, og Killer Ink for resten selvfølgelig!

Du legger ut mye på TikTok, synes du det er nyttig for å få nye kunder, eller er det bare gøy?

Først var det for moro skyld! Men på et tidspunkt hadde jeg hundre, deretter tusen visninger på videoene mine, og jeg hadde mange kunder som kom fra TikTok, så jeg må si at det gir meg noen kunder. Men nå gjør jeg det fortsatt for moro skyld når jeg kjenner på det. Jeg vil også lage flere informasjonsvideoer for at folk skal forstå jobben vi gjør og kunsten vi lager.

Hvor mange tatoveringer har du og hvilken er din favoritt?

Mer enn tjue sikkert, store og små. Min favoritt er på halsen min – det er en Totoro.

Hva liker du å gjøre utenom jobben?

Skape! Jeg elsker å tenke på kreasjon og drikke og ha det gøy med vennene mine – og nyte livet. Jeg er også en cinefil - jeg ser mye film!

Hvilke andre tatovører beundrer du?

Waler Montero, Thomas Carli Jarlier, Leguyt, Pirojenko, Dave Koenig, Igor Mitrenga og mye mer.

Det ser ut til at du stadig vinner priser! Hvilken har du vunnet nylig?

Å, tusen takk! Den siste var 1. plass Big Piece in Colour, og Best of Show på Corsair Tattoo Ink 2022.

Har du planlagt noen tatoveringskonvensjoner for fremtiden?

De som kommer er Deauville Tattoo Festival i Frankrike i slutten av august, Urban Land Tattoo Expo i Roma i september, og Tattoo Planetarium i Paris i november. Flere kommer til neste år!

Hva vil fremtiden bringe for Gaby Castel?

Godt spørsmål, jeg vet ikke engang hva som kommer i morgen!

Men åpningen av min første ordentlige butikk tar all min tid. Jeg legger hele mitt hjerte i det, og kanskje senere vil jeg elske å lære opp lidenskapelige mennesker i tatoveringsverdenen - når jeg har mer erfaring.

Vi håper du likte dette intervjuet med Gaby Castel! Sørg for å sjekke ut hennes utrolige arbeid på Instagram og Facebook og finn ut når hun skal besøke en messe nær deg.