Den franske tatoveringskunstneren Thomas Vincent skaper fantastiske svarte og grå realismebilder i studioet sitt ved sjøen i Bretagne.

I løpet av årene har Thomas utviklet stilen og teknikken sin. Han har stadig forbedret de naturtro bildene sine, spesielt innen portrett-tatoveringer - som han gjør mange av.

Vi snakket med Thomas om kunstnerisk inspirasjon, conventions, og hva som er så flott med å bo og jobbe i Saint-Malo.

Da du var barn, hva vill du bli som voksen?

Da jeg var barn ville jeg bli profesjonell motocross-kjører, eller tegneserieskaper!

Hvordan ble du tatovør?

Jeg ble tatovør på grunn av tegninga - jeg har alltid tegnet og jeg ønsket å gjøre det til et levebrød. Faren min ga meg idéen om å bli tatovør.

Hvor får du den kunstneriske inspirasjonen din fra?

Jeg finner inspirasjon på mange forskjellige områder i livet, men først og fremst fra fotografier som jeg liker godt, og som trigger noe når jeg ser det for første gang.

Hvilke tatoveringskunstnere inspirerer deg?

Det er så mange tatoveringskunstnere som inspirerer meg at jeg kan ikke si alle!

Jeg elsker arbeidet til Neon Judas, Mirko Ponti, Yarson Tattoo, Waler Montero, Specimen Tattoo, Thomas Carli Jarlier, og vennene mine Egon Weiss og Sampaguita Jay, som også har inspirert meg til å utvikle min egen personlige signaturstil.

Hvordan vil du beskrive tatoveringsstilen din?

Det er ikke helt åpenbart - jeg leter alltid etter stilen min. Kunsten min er alltid basert på fotorealisme, men jeg liker å prøve nye ting rundt realisme. I det siste har jeg likt å legge til mye blackwork med penselstrøk og blekkspruting.

Fra tid til annen jobber du med farger på bildene dine, er det noe du kunne tenke deg å prøve oftere?

Farger er fortsatt en fjern verden for meg; jeg sier ikke at det skremmer meg, men det er ikke langt unna! Jeg har ofte hatt lyst til å gjøre det samme som en fargerealisme-tatovør, men jeg syns det er viktig å ikke gjøre absolutt alt og heller holde meg til det jeg liker og er mest komfortable med for øyeblikket. Vi får se hvordan fargearbeidet mitt utvikler seg, men jeg har fortsatt mye å lære i svart og grått.

Hvordan foregår prosessen din i planleggingen av en tatovering?

Jeg tilpasser prosessen min etter ønsket, men jeg organiserer øktene mine likt, med to dager på rad med samme kunde.

Hvis du kunne skapt en hvilken som helst tatovering, hva ville du lagd?

Jeg tror jeg ville valgt de kjendisportrettene jeg liker best, og blandet dem med helsvart og maling.

Hvilken tatovering er favoritten din blant de du har gjort det siste året?

Det er vanskelig å si, jeg har gjort et par som virkelig skiller seg ut, men jeg tror det må være en arm som ble skapt på fire dager på rad i vennen min Sampaguita Jay sitt studio i Bayonne. Arbeidsmengden var intens, kunden solid, og komposisjonen var 100 % min egen.

Hva slags tatoveringsutsyr bruker du?

Jeg er heldig og blir sponset av flere store tatoveringsmerker! I dag bruker jeg alle Killer Ink sine produkter. Nålene jeg bruker er Sunskin, og for heling bruker jeg Easytattoo.

Blekket jeg liker er svart fra Eclipse, grått fra Kuro Sumi og nå nylig Ganga Black Dynamic.

Har du noen gang gjort et samarbeid, eller ville du likt å gjøre det?

Jeg har ikke hatt muligheten til det ennå, men ja, med en tatovør jeg føler meg komfortabel med, det hadde vært flott.

Hvor ligger studioet ditt og hvem jobber sammen med der?

Studioet mitt er i Saint-Malo i Bretagne, jeg jobber sammen med Jordan Pointel (La Pointe Tattoo) som var lærlingen min, og nå nettopp Lisa (Wolfink) som akkurat er begynt. Og jeg får gjester i alle slags stiler også!

Hva er det beste med å bo i Bretagne?

Roen! Bretagne er et rent og rolig sted. Saint-Malo er jo ved sjøen, så landskapet er storslått.

Hvilken tatoveringsconvention er favoritten din?

Jeg har ikke noen favoritt, alle har sine særegenheter og alle er flotte.

Kommer du til å besøke noen tatoveringsconventions i 2023?

Ja, selvfølgelig. Jeg kommer til å være på Ink Factory i Lyon, Frankrike, Wild Tattoo Show i Namur, Belgia, og på Planetarium Tattoo i Paris, Frankrike.

Har du vunnet noen priser som du har lyst til å skryte av?

Jeg har vunnet noen priser, men jeg liker ikke å skryte av dem!

Hva er det beste med å være tatovør?

Det beste med å være tatovør er når du finner det du liker å gjøre, når du fordyper deg i en stil du liker og jobber med det lidenskapelig uten å ense timene som flyr. Og når kundene begynner å spørre etter det du gjør og stoler fullstendig på deg.

Lager du kunst som ikke kan tatoveres?

Jeg har alltid elsket kunst, men dessverre har jeg ikke så mye tid å vie til det som jeg skulle ønske. Jeg tegner og maler så ofte som mulig, og jeg skulle gjerne tatt opp treskjæring igjen - jeg er eks-snekker, og det pleide jeg å like veldig godt.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritiden min nyter jeg tiden sammen med familien min, den tre år gamle gutten min, vennene mine, jeg spiller gitar, drive med håndverk og mye mer.

Planlegger du å ta en ny tatovering snart?

Skulle gjerne ha dekket den ene armen min i helsvart, men jeg tåler ikke nåla på meg lenger!

Hvordan ser fremtiden ut for Thomas Vincent?

Vi kan ikke spå fremtiden, men jeg har lyst til å fortsette med det jeg elsker. Fortsette å møte oppriktige og helhjertede mennesker og kunstnere, å ha jernhelse for å doble arbeidet mitt, og å gjøre de jeg elsker stolte. Tusen takk for støtten deres!

Vi håper dere har likt denne praten med den Bretagne-baserte tatovøren Thomas Vincent, og husk å følge arbeidet hans på Instagram og Facebook!