Sniper Tattoo dukket opp i 2022 med sitt banebrytende Sniper Tattoo Photography-sett.

Et lite selskap med store ambisjoner: teamet hos Sniper Tattoo har brukt år på å undersøke og teste de optimale konfigurasjonene for tatoveringsfotografering, og har samlet alt de har lært og lagt det inn i dette smarte utstyret.

Vi snakket med Marco, administrerende direktør og grunnlegger av Sniper Tattoo, om hans erfaring, hvem som gjør fantastisk arbeid i tatoveringsverdenen nå, og hva som er det neste for dette nye selskapet.

Når begynte du å designe Sniper Tattoo Photography-settet?

Idéen ble født i 2018 da vi innså at det var et problem med fotografering og videografering av tatoveringer, så vi prøvde å løse det profesjonelt selv. De første prototypene av Sniper kom tidlig i 2020.

Hva er de største problemene kunstnere møter når de fotograferer tatoveringene sine?

Variasjonen av problemer er bred, inkludert glans, rød hud, mangel på kontrast, ingen metning av tatoveringen, og å finne de riktige lyskildene for å skape god belysning.

Hvordan reduserer Sniper rødhet i bilder av nye tatoveringer?

Muligheten for å justere fargetemperaturen til lyset, i kombinasjon med polarisasjonen, gjør det mulig å finne den rette innstillingen for å håndtere rødhet i nesten alle miljøer.

Er bildene Sniper tar egnet for sosiale medier?

Absolutt! Ingen på Sniper er store Instagrammere. Men vi kjenner følelsen av å skape en veldig fin tatovering og å ønske å dele den med verden så fort som mulig, men å ikke være i stand til å ta et fint bilde av det. Så å lage passende bilder for sosiale medier var definitivt viktige kriterier!

Kan Sniper brukes til video også?

Det er faktisk en morsom historie – da vi fikk idéen i 2018 baserte vi virkelig denne enheten på fotografering. Med de første prototypene innså vi at det å ta videoer med Sniper er like bra som å ta bilder! Så det er definitivt et flott verktøy for å lage videoer også.

Hvorfor er det bedre å ta flotte bilder uten å måtte redigere?

Vel, først av alt, tidsmessig – med Sniper har du et perfekt bilde innen 2 minutter, i stedet for å bruke lang tid på å redigere. I tillegg vil bildet fremstå mer naturlig hvis du bruker riktig utstyr for å ta et bilde, i stedet for å redigere et bilde.

Hvorfor vil man endre fargetemperaturen før man tar et bilde?

Det er to grunner. Den ene er å kunne tilpasse seg den miljømessige belysningen. Den andre er stilen på tatoveringen (for eksempel svart og grå, eller farget) og utseendet du vil gi bildet.

Hvordan blir Sniper kvitt refleksjoner på ferske tatoveringer?

Dette skyldes graden av polarisering fra lyskilden, samt filtreringen for kameraet.

Vil du jobbe med noen oppgraderinger eller forbedringer av Sniper?

Vi jobber allerede med nye idéer for å gjøre livet til tatovører enklere når det gjelder fotografering og video. Så følg med!

Har du tatoveringer, og hvilken er i så fall din favoritt?

Ja, alle som jobber på Sniper er lidenskapelig opptatt av tatoveringer, og er selvfølgelig også blekket. Jeg har en liten samling fra kunstnere som Tim Kern og Victor Portugal. Favorittstykket mitt er av en god venn av meg.

Fortell oss litt om deg selv – hva er hobbyene dine?

Jeg elsker å være utendørs, tilbringe tid med hunden min og unngå folkemengder og byer. Jeg nyter kontrasten ved å jobbe med mange mennesker på jobb, for så å forsvinne ut i naturen på fritiden. Og selvfølgelig er fotografering viktig for meg.

Er Sniper fulltidsjobben din?

Alle som jobber i Sniper gjør dette ved siden av de andre jobbene sine. Vi eier tatoveringsstudioer, tatoveringsleverandør-virksomheter og så videre. Men siden vi lanserte Sniper føles det nesten som en fulltidsjobb!

Hvordan vil du oppnå verdensherredømme for Sniper?

Jeg tror alle som har prøvd Sniper vil føle verdensherredømmet allerede - det er i hvert fall tilbakemeldingene vi får! Det var viktig for oss å få et toppkvalitetsprodukt ut på markedet, et som er morsomt å bruke og fordelaktig å jobbe med. Dette vil være hovedprioriteten vår i fremtiden.

Hvem er noen av dine favoritt-tatovører som jobber i dag?

Standardsvar: det er for mange å ramse opp! Men definitivt Boris, Robert Hernandez, Carlos Torres, Rob Borbas, Timmy B, Victor Chil og Julian Siebert - dette er kunstnere som har en enestående stil etter mitt syn.

Hva tror du blir det neste store i tatoveringsverdenen?

Jeg tror AI definitivt er en stor ting som kommer, selv om jeg er skeptisk til hva det vil tilføre tatoveringsverdenen. Risikoen for å miste en stor kunstnerisk del av tatoveringen er høy, og det er noe jeg er bekymret for. På den andre siden synes jeg ikke vi skal kjempe mot utvikling.

Kommer du til å besøke noen conventions i 2023?

Forhåpentligvis! Vi har planlagt noe fantastisk til stevnene, og vi tror kunstnerne vil elske det. Vi håper å får mulighet til å være på Gods of Ink og Paris.

Hva vil fremtiden bringe for deg og for Sniper Tattoo?

Jeg er veldig glad for at vi ikke vet det. Livet ville miste all spenningen hvis vi visste det!

Men seriøst, jeg håper at vi kan etablere et merke kjent for dets flotte foto- og videoverktøy, og gjøre tatovører over hele verden fornøyde med produktene våre.

Stor takk til Marco for at han tok seg tid til å fortelle oss historien om Sniper Tattoo og svare på spørsmålene våre om fremtiden for tatovering og tatoveringsfotografering!

Du kan kjøpe Sniper Tattoo Photography-settet i Killer Ink-butikken, følg selskapet på Instagram, og sørg for å holde øye med nye produkter og utviklinger fra Sniper Tattoo!