Cheyenne er selskapet som revolusjonerte tatoveringslandskapet med oppfinnelsen av tatoveringsmaskiner i pennstil og tilbakestrømningshindrende nålepatroner, som nå er en industristandard.

Vi snakket med leder for produktledelse og kunderelasjoner, Richard Weiss, om historien til Cheyenne, hvordan teamet utvikler nye produkter og hva selskapet har i vente for tatoveringssamfunnet neste gang!

Hvordan startet Cheyenne?

Cheyenne ble født i 2006. MT.DERM, selskapet bak merket Cheyenne, var allerede en pioner innen kosmetisk og medisinsk innføring av stoffer i huden.

Det var åpenbart at vi kunne bruke vår kunnskap og ferdigheter på andre områder også, og det tok ikke lang tid før det ble klart hvilke fordeler konseptene våre ville ha for tatovører. Vi hadde imidlertid verken planlagt eller gjettet på det tidspunktet at vi skulle endre tatoveringsverdenen på en slik måte!

Kan du fortelle oss om teamet hos Cheyenne?

I Cheyenne-teamet, som i andre selskaper, er det forskning og utvikling, produktledelse, salg og markedsføring, innkjøp og det som ellers er nødvendig for å utvikle, produsere og selge produktene våre.

Vi mener imidlertid at det ikke er dette som definerer oss. Vi er først og fremst et internasjonalt, mangfoldig team, med mye lidenskap for tatoveringer, kunst, håndverk og innovasjon. Vi ønsker å gjøre livene til tatovører enklere, mer komfortable og tryggere, og ha det gøy ved å utfordre status quo for å lage flotte tatoveringsprodukter.

Hvem designet Cheyenne HAWK, og hva ble den laget for?

HAWK ble utviklet i 2006-2007 av en av våre ingeniører på den tiden. Det var basert på vår erfaring med Condor, som aldri gikk i serieproduksjon. I 2007 lanserte vi den på markedet for å gi tatovører en mer håndterlig maskin som er behagelig å bruke med forskjellige nålegrupperinger.

Hvordan oppgraderte du Cheyenne HAWK til 10-årsjubileet?

10-årsjubileumsutgaven av HAWK er tungt basert på originalen når det gjelder design og teknologi. Begge modellene har en slaglengde på 2,5 mm og er derfor skånsomme shadere. Til ære for den første roterende maskinen med patronnåler ga vi 10 års utgaven et moderne utseende i to fargevarianter: matt sort og matt antrasitt.

Har du planer om å gi ut jubileumsutgaver av alle maskinene deres?

Foreløpig har vi ingen planer om å introdusere flere jubileumsmodeller.

Hva er hovedforskjellene mellom HAWK Spirit og Thunder?

HAWK Spirit har en slaglengde på 2,5 mm, noe som er fantastisk for skyggelegging i svarte og grå tatoveringer. HAWK Thunder kommer med en slaglengde på 4,0 mm, som viser fordelene ved linjering og fargepakking.

Hvordan ble ideen om en tatoveringsmaskin i pennstil utviklet for HAWK Pen?

Dette svaret er uspektakulært enkelt: mens det er andre alternativer i dag, pleide det å være viktig at en tatovør kunne tegne. Vi ønsket å viske ut grensene mellom tegning og tatovering.

Hva er forskjellen mellom HAWK- og SOL-produkter?

Vår HAWK-serie er solide maskiner uten unødvendige detaljer. Her er fokus på enkel og pålitelig drift uten mange ekstra funksjoner. Med HAWK Pen Unio, som kombinerer egenskapene til HAWK Spirit, Thunder og Pen, har vi avviket noe – men vi føler det er viktig å tilby dagens tatovører våre tre klassikere i én maskin, og nå kan du også justere slaget i tillegg til de grunnleggende funksjonene.

HAWK-ene kommer også alle med klassiske DC-motorer. SOL-serien er den avanserte produktserien. Her finner du de nyeste funksjonene, og også flere justeringsmuligheter. I tillegg kommer alle SOL-er med moderne børsteløse DC-motorer.

Hvordan hjelper SOL Luna & Terra-modusbryterfunksjon tatoveringsartister?

Med modusbryteren til SOL Luna og Terra kan du veksle mellom to driftsmoduser: Steady og Responsive Mode. I responsiv modus reagerer maskinen på hudens tekstur. Hvis belastningen på motoren øker, synker stingfrekvensen som respons. Dette hjelper blant annet tatovøren når det kommer til delikat skyggelegging eller fine linjearbeid.

I stabil modus oppdager kontrolleren enhver økning i belastningen og forsyner alltid motoren med akkurat nok strøm til å holde stingfrekvensen konstant, uansett hudtekstur. Dette hjelper tatovøren ved linjering og fargepakking.

Synes tatovører det er nyttig å kunne justere frekvensen til SOL Nova Unlimited gjennom bevegelseskontroll?

Det er en smakssak. Flertallet av brukerne var begeistret over denne nye typen operasjon, som det riktignok tar litt tid å venne seg til. Selvfølgelig er det artister som ikke liker det, men de aller fleste har raskt tatt denne typen operasjoner inn i arbeidsflyten og kan justere frekvensen raskere med én hånd enn det som ville vært mulig med separate knapper.

Kommer det noen andre SOL-produkter?

Selvfølgelig!

Hva er det største salgsargumentet for HAWK Pen Unio?

Du trenger ikke lenger å binde deg til én slaglengde eller bruke flere maskiner, da slaglengden kan justeres trinnløst fra 2,5 mm til 4,0 mm. Maskinen kan derfor alltid stilles inn til den nøyaktige styrken som kreves i det øyeblikket. Andre viktige punkter er den ekstremt kraftige motoren med sterkt dreiemoment, og det avtakbare grepfestet for enkel rengjøring.

Kan du fortelle oss om den stabile modusen som tilbys av Unio?

På grunn av det faktum at dreiemomentet til motoren er så høyt, kan den lett takle enhver belastningsøkning. I motsetning til Steady Mode i SOL-maskinene, hvor en kontroller oppdager lastendringen og umiddelbart kompenserer for den, er det ingen realistisk forekommende last som ville være så høy at HAWK Pen Unio-motoren ikke kunne håndtere den.

Hvilke tatoveringsstiler utmerker HAWK Pen Unio seg?

Det er det flotte med HAWK Pen Unio - vi trenger ikke engang å anbefale den for en rekke stiler, fordi den justerbare slaglengden gjør denne maskinen fantastisk til alt!

Vil dere fortsette å lage penneformede tatoveringsmaskiner?

Selvfølgelig! Vi oppfant den penneformede tatoveringsmaskinen og den var og er en fullkommen suksess. Det vil alltid være pennformede maskiner i Cheyenne-serien.

Hva skiller Cheyenne-maskiner fra andre roterende maskiner på markedet?

Med alt vi gjør på Cheyenne, gjør vi livet til tatovører enklere, mer komfortabelt og tryggere. Vi setter dette i hjertet av vår forskning og utvikling, og det gjenspeiles i alle våre produkter, som anses som de beste og mest pålitelige på markedet.

For å gjøre dette, investerer vi for eksempel mye penger i forskningen vår for å bedre forstå interaksjonene mellom hud, nåler og blekk. I utgangspunktet trenger du ikke tenke deg om to ganger; du vet at du gjør alt riktig med Cheyenne.

Hvilken er deres mest populære grepstil?

Dette er vanskelig å svare på fordi grepene for vinklede og pennformede maskiner ikke er kompatible. Imidlertid er det merkbart at tykkere grep er klart foretrukket fremfor tynnere.

Kan du fortelle oss om den patenterte Cheyenne Safety Membrane?

Membranen er den sentrale komponenten i patronene våre. Denne gummipakningen trekker ikke bare nåler tilbake i patronen, men har den langt mer kritiske funksjonen til en forsegling. Sikkerhetsmembranen vår forhindrer blekk, blod og andre kroppsvæsker fra å komme inn i håndtaket og maskinen, og minimerer krysskontaminering.

Dette systemet er nå kopiert av nesten alle blekkpatronprodusenter over hele verden. Tettheten til sikkerhetsmembranen i Cheyenne tatoveringspatroner er garantert og oppfyller kravene i den europeiske standarden DIN EN 17169:2020 Tatovering - Sikker og hygienisk praksis. Det dokumenterte beviset på dette er tilgjengelig for nedlasting på vår hjemmeside.

Hvordan føles det å vite at du har satt bransjestandarden for patroner?

Det føles fantastisk og gjør oss stolte! Å gjøre nåler utskiftbare og dermed brukbare med bare én tatoveringsmaskin har allerede spart tatoveringsartister over hele verden for utallige timer med forberedelse og ettertatoveringsarbeid, som de kan bruke på andre aktiviteter.

Hva skiller Cheyenne Capillary-patronene fra de andre patronene dine?

Kapillærpatroner løser et problem som alle patroner deler – at høy presisjon og god blekkflyt ofte utelukker hverandre. For høy presisjon må nålegrupperingen styres godt. Hvis du ønsker å oppnå det, spesielt med liner-konfigurasjoner i alle retninger, trenger du at patronspissens åpning er så liten at gapet mellom spissveggen og nålegruppen er nesten null. Dette sikrer at nålen ikke kan "danse rundt" inne i spissen, og at den vil bevege seg opp og ned veldig presist. Men hvis gapet virkelig var så lite, ville patronen knapt slippe ut noe blekk, og blekkstrømmen ville være praktisk talt ikke-eksisterende.

For høy blekkstrøm trenger du derfor en større åpning i patronspissen slik at blekket også kan flyte. Slike store åpninger fører igjen til en reduksjon i presisjon, siden nålegrupperingen ikke lenger kan styres jevnt og jevnt.

Vi løser dette problemet med kapillærpatroner. En kanal går gjennom vår patenterte patronspiss, som fyller seg selv og et overliggende reservoar med blekk når nålen dyppes ned i blekkhetten. Siden kanalen går i spiral rundt nålegruppen, er jevn metning garantert til enhver tid, noe som sikrer utmerket blekkflyt. Du må kanskje dyppe patronene i blekkhetten litt lenger enn vanlig til alt er fylt, men du vil bli belønnet med en blekkstrøm som er opptil 10 ganger lengre enn med konvensjonelle nålepatroner.

Dette nye patrondesignet gir ikke bare enestående blekkflyt, men sikrer også tett nåleføring, noe som resulterer i en meget høy presisjonsgrad. Denne kombinasjonen har aldri vært sett før.

Hvilke typer artister liker å bruke Clear Craft-patronene?

Først og fremst er det tatovører som liker utseendet og følelsen til disse patronene, men også de som er fornøyd med et mindre utvalg konfigurasjoner de kan kjøpe til en lavere pris. For eksempel Viviana Calvo, Sissy_Ink og Phil Haas fra teamet vårt bruker Craft Cartridges.

Hvor viktig er det å bruke riktige kabler og tilbehør?

Når du bruker Cheyennes originale kabler eller tilbehør, kan du være sikker på at alt er sjekket, testet og trygt. Vi kan ikke gi denne garantien for tredjepartsprodukter.

Hva er forskjellene mellom kraftenhetene dine?

I årevis var PU I og PU II de to kraftenhetene som tillot tatovører å få mest mulig ut av Cheyenne-maskiner.

Det er enkle, pålitelige systemer med et tydelig display i hertz. Maskinene kunne betjenes fra 60 til 160 Hz med introduksjonen av SOL Nova, men en annen PU var nødvendig, da den børsteløse DC-motoren til SOL Nova kjører fra 25 Hz/4.7 V.

Dermed ble PU IV introdusert på markedet. Under utviklingen ble denne kompakte PU-en utstyrt med forskjellige tilleggsfunksjoner, inkludert magneter for å feste til arbeidsflater, forskjellige moduser for bruk av en fotbryter, stoppeklokke for registrering av arbeidstid, displayet i volt eller som et søylediagram, og et skjult spill.

Hvorfor bestemte du deg for å gjøre PU III til en strømforsyning i begrenset opplag?

Det er flere grunner. Først og fremst ville vi prøve noe nytt. Vanligvis er begrensede utgaver bare noe som fargeversjoner, signaturmodeller eller co-branded produkter. Vi ønsket å begrense en funksjon for en gangs skyld. Selvfølgelig er vi allerede et par skritt foran med våre ideer om hva kraftenheter skal kunne gjøre. Denne begrensede konseptutgaven er også der for å se hvordan markedet reagerer på bevegelseskontroll, og om vi forfølger konseptet videre. Ble blandt annet SOL Nova Unlimited stort sett godt mottatt.

Kan du fortelle oss om inkluderingen av det skjulte spillet på PU IV og hvordan du får tilgang til det?

Etter 150. oppstarter starter et klassisk spill automatisk. Du kan også starte spillet direkte ved å trykke på venstre knapp på strømenheten 3 ganger med tatoveringsmaskinen slått av, deretter trykke på høyre knapp 3 ganger og gjenta det hele to ganger til. Alle kjenner starten på Space Hawk, og den er selvforklarende.

Hva fikk deg til å velge den veldedige organisasjonen Sea Shepherd å støtte med deler av inntektene fra de 20 patronboksene?

Faktisk henvendte Sea Shepherd seg til oss med ideen om et felles prosjekt. Som vi alle vet jobber vi i en bransje som produserer mye avfall og vi syntes det var på sin plass å gi noe tilbake for å gjøre verden litt renere igjen.

Hva tror du er det neste store innen tatovering?

Vi jobber med det. Følg med!

Hvilke nye produkter vil du overraske oss med neste gang?

Vi bruker alltid fabrikkdagen vår til å annonsere nye produkter, og på fabrikkdagen i september introduserte vi en SOL Nova Unlimited med 2,5 mm slaglengde. Vi viste også videreutviklingen av vår legendariske PU II. Den nye PU II er mye mindre og styres helt intuitivt via en berøringsskjerm. Høydepunktet i presentasjonen var imidlertid vår altomfattende behandlingsserie.

Cheyenne Prep & Care Series inkluderer ikke bare alle produktene som trengs fra påføringen av stensilen til den perfekt grodde tatoveringen, men den er også ferdig utviklet med en lege som er spesialist innen sårheling. Alle produktene er designet for å perfekt forberede og behandle huden for å oppnå et enestående tatoveringsresultat. Dermed inneholder alle fem produktene stoffer som støtter helbredelse, som aldri har vært sett før i tatoveringsetterpleieprodukter .

Spesielt bemerkelsesverdig er Cheyenne Care - Rapid Repair Oil, som brukes når du tar en pause i økten, umiddelbart etter endt tatovering, og de første dagene etter - den har en enorm innvirkning på det helbredende resultatet. Du vil få alle detaljene snart!

Hva vil fremtiden bringe for Cheyenne?

Vi vil gå enda mer intensivt inn i utvekslingen med tatovører for å lage løsninger som gjør livet deres enklere, mer behagelig og tryggere!

Stor takk til Richard for at du pratet med oss, og vi håper du likte å finne ut hemmelighetene bak et av bransjens mest innflytelsesrike selskaper! Følg merket på Instagram eller Facebook, eller besøk Killer Ink-butikken for å finne et stort utvalg av tatoveringsmaskiner, strømforsyninger, nålepatroner og mer!