Kuro Sumi er et merke som er kjent over hele verden for den høye kvaliteten og de rike fargene på dets veganvennlige tatoveringsblekk.

Kuro Sumi reagerte på de siste EU REACH -forskriftene og lanserte Imperial tatoveringsblekklinjen, med livlige farger samt helt nye sett for svart og grått arbeid.

Vi tok en prat med Zhang Po, tatovør og merkevaresjef for Kuro Sumi, om hvordan selskapet har utviklet nytt blekk for EU, utvidet sitt Pro-Team, og hva vi vil se fra merkevaren i fremtiden.

Hvor lenge har du jobbet med Kuro Sumi?

Hvis du regner med tiden jeg brukte på å promotere merkevaren i Asia, er det omtrent 15 år.

Hvordan velger du Pro-Team-medlemmer?

Jeg tar hensyn til kunstnerens prestasjoner og deres utviklingspotensial, spesielt påvirkningen av tatoveringskultur og merkelojalitet. Selvfølgelig, hvis de allerede har gode følgere og et navn i bransjen, er det mer nyttig. Jeg elsker også å finne gode unge artister og gi dem muligheten til å vokse sammen med merkevaren vår!

Hvilke tatoveringsstiler fungerer bra med Kuro Sumi-blekk?

Alle stiler! Vanligvis tror kunstnere at blekkkulturen vår er asiatisk, så bare bra for tradisjonelle tatoveringsbiter. Men det er det faktisk ikke: vi har så mange kjente kunstnere som bruker blekket vårt i alle forskjellige stiler, inkludert realisme, akvarell, søppelpolka, kunst, ornamentikk og geometri.

Alle liker dem! Prøv det og du kommer til å elske det.

Når begynte Kuro Sumi å jobbe med den nye REACH-kompatible Imperial-serien?

1. januar 2021!

Hvem andre er på laget med deg på Kuro Sumi Imperial?

Akkurat nå har vi nesten 20 artister på vårt Kuro Sumi Imperial-team i Europa. Hvis du går til Kuro Sumi-nettstedet, kan du se alle som er i vår Europe Pro-Team-kategori. De er fantastiske artister, sjekk dem ut.

Hvor mange Kuro Sumi Imperial-blekk er det akkurat nå, og vil flere komme ut?

Så langt har vi nesten 30 grunnfarger og kontursvarte allerede i Kuro Sumi Imperial-linjen. Vi har også et Marble Stone-sett og Marta Make Fine Art-vaskesettet også. Vi tar sikte på å ha ytterligere 15 grunnfarger og 2 flere nye Pro-Team artistsett som kommer ut snart.

Hvilke tilbakemeldinger har du fått så langt om Kuro Sumi Imperial-serien?

Som vi alle vet, er utviklingen av disse nye produktene utført i samsvar med de nye europeiske tatoveringsblekkforskriftene.  Selv om vi fant mange problemer å løse i prosessen med forskning og utvikling, har vår innsats ikke bare overvunnet disse problemene, men gjort at våre nye produkter nesten ikke kan skilles fra den klassiske serien når det gjelder sikkerhet og effekt. De er også mer egnet til europeisk hud også. Vi lyktes, vi vant!

Kommer du til å lage flere Pro-Team Imperial-sett, slik du har gjort med Marta Make?

Ja! Vi jobber med dem nå.

Kan du fortelle oss om ditt Imperial Greywash skyggesett?

Før EUs REACH-lovverk elsket mange EU-artister å bruke dette settet til å lage tatoveringer i sine butikker eller mens de var på reise – de ville bare ha flere svart-hvitt-alternativer. Så denne gangen la vi til en supersvart og en highlight hvit til settet, med det originale fire 30 ml flaskesettet som ble til et seks 44 ml flaskesett. Så det nye settet har flere alternativer, med tre vasketoner ("Angel", "Saint" og "Sinner"), 2 svarte blekk ("Devil" og "Hell") og en hvit ("Heaven") i pakken.

Den nye supersvarte er nesten den mørkeste svartfargen du finner på markedet. Devil Black var den doble mørke allerede, men når du bruker Hell Black kan den gi deg ekstra dybde i tatoveringsarbeidet, og gi god kontrast selv på mørk hud. Vi bruker en oppdatert formel for Hell Black som gjør den veldig enkelt å vaske opp fra huden. Det hvite har et veldig tungt pigment som gir et ugjennomsiktig matt hvitt utseende som ikke så lett blir gult.

Hvorfor bør europeiske tatovører bruke REACH-kompatibelt blekk?

Fordi det er renere og tryggere. Det heler også bedre, raskere og tryggere.

Vil mesteparten av Kuro Sumis innsats gå inn i Imperial-serien nå, eller vil vi se nye produkter i de originale linjene?

Ja, vi prøver å gjøre det meste av blekket fra Kuro Sumi original-linjen til Kuro Sumi Imperial-blekk, og vi jobber fortsatt med ny produktutvikling for vår originale linje.

I 2022 fokuserte vi på å støtte europeiske kunstnere slik at de hadde gode blekk å bruke. Vi bruker mesteparten av tiden vår på Imperial-linjen nå, men vi vil ha nye produkter som kommer ut for den originale linjen, sannsynligvis på slutten av dette året eller tidlig i 2023.

Er alle Kuro Sumi Imperial-blekk veganske?

Ja!

Hva er det beste med jobben din? Får du fortsatt like mye tid til å tatovere?

Få mer kunnskap for å utvikle bedre blekk for å hjelpe tatovører og tatoveringsindustrien å vokse!

Jeg må fortsette å lage tatoveringer for å hjelpe meg med å sjekke produktkvalitet og utvikle nye produkter for å holde merkevaren vår i vekst. Det er selvfølgelig ikke det samme som før, men mer fokusert på produkter.

Hvilket tatoveringsutstyr bruker du mest?

Når det gjelder tatoveringsblekk bruker jeg kun Kuro Sumi, og FK Irons Flux Max med 4,0 mm slaglengde er den beste maskinen for mitt arbeid. Jeg har også brukt Dermalize etterbehandling i årevis.

Jeg velger alltid produkter og bedrifter som prioriterer sikkerhet og kvalitet!

Er det noen nyanser fra Imperial-kolleksjonen du liker spesielt godt å jobbe med?

Jeg vil si alle sammen! Jeg har en tung stil i mitt vanlige arbeid, men jeg trenger å gjøre alle stiler generelt, så jeg må bruke alle fargene.

Har du ledig tid til oljemaling i disse dager?

Det er et must!  Fordi kunst er grunnlaget for tatoveringskunst, kan du bare lage bedre tatoveringskunst ved å kontinuerlig forbedre dine egne kunstneriske prestasjoner og ferdigheter.

Hvordan har bransjen endret seg siden du begynte å tatovere?

Tatoveringsindustrien har endret seg dramatisk de siste 20 årene.  Enten det er fra verdsettelsen og behovene til kundene, eller fra spesifikasjonene og tekniske kravene til industrien, utvikler den seg til det bedre.

Men samtidig er det også en utfordring å produsere tatoveringsutstyr, spesielt tatoveringsblekk.  Du kan ikke bare produsere produkter som oppfyller minimumsstandarder, du må strebe etter å stå i toppen av bransjen, utvikle tryggere og bedre produkter for å tjene tatovører.  Det er dette vi i Kuro Sumi har insistert på i mer enn 20 år.

Hva er din favorittatoveringskonvensjon, hvor som helst i verden

Wow, jeg har vært på mange flotte stevner rundt om i verden! Noen av favorittprogrammene mine inkluderer London Tattoo Convention i Storbritannia, Langfang International Tattoo Show i Kina, Milano-stevnet i Italia, New York og Los Angeles ulemper i Amerika, Taiwan Tattoo Convention i Kaohsiung, og mange flere!

Hva kommer neste gang for Zhang Po og Kuro Sumi Imperial?

Vårt neste skritt vil være å fortsette forskning og utvikling av nye Kuro Sumi Imperial-blekk for våre europeiske kunstnere. Og vi planlegger å lage noen programmer for å hjelpe og støtte den nye generasjonen tatoveringsartister, som også vil være til stor hjelp for å vokse tatoveringsindustrien vår! Dette vil tillate alle å bedre forstå kulturen til Kuro Sumi, og bli med i den store familien som er Kuro Sumi!

Stor takk til Zhang Po for å chatte med oss om den nye Kuro Sumi Imperial-serien med tatoveringsblekk!

Hvis du vil se noe av arbeidet hans, sjekk ut Pos Instagram- og Facebook -sider, samt følg Kuro Sumi på Facebook og Instagram. Pass på å også hente noen Kuro Sumi Imperial-blekk fra Killer Ink-nettbutikken.