Med base i Malaga, Spania, er Toni Angar en neo tradisjonell og «new school» tatoveringsartist som skaper levende, uttrykksfulle verk som fanger opp bevegelse.

Tonis kjærlighet for den tradisjonelle japanske kulturen går sammen med hans store lidenskap for anime og manga, som sammen skaper verk som du kan kalle neo japansk. Hans siste arbeider involverer ofte en kombinasjon av hannya- og onimasker, med popkulturelementer som Batman, Dragon Ball og Star Wars.

Vi tok en prat med Toni om stilen hans, prosessen, og hvordan han ser på fremtiden.

Hvordan var livet ditt før du ble tatoveringsartist?

Jeg husker at jeg tegnet mye som barn; så begynte jeg med musikk, illustrasjoner og tegneserier som tenåring. På den tiden pleide jeg å tegne på armene til venner med en kulepenn. Jeg antar at jeg allerede da visste hva jeg ville drive med haha.

Hva inspirerte deg til å bli tatoveringsartist?

Jeg vet ikke egentlig om det var inspirasjon eller ikke, men jeg følte at det var «min greie» og bestemte meg for å begynne.

Hva er det du liker best med jobben din?

Det beste med jobben er når det kommer inn en kunde som går ut som en venn.

Hvor finner du inspirasjon?

Metal musikk og japansk kultur.

Hvordan vil du beskrive tatoveringsstilen din?

Jeg prøver å lage en sammensmeltning mellom stilen «new school», neo-tradisjonelle komposisjoner, japanske klassikere og litt gamle metal musikkportretter.

Hvordan er tatoveringsdesignprosessen din?

Først spør jeg alltid kundene mine om en første idé uten noen referanser. Jeg foretrekker å jobbe med designet og gjøre det helt unikt for akkurat den kunden. Etter at jeg har snakket med kunden og vi har skjønt idéen begge to, er det bare å slå på musikk og begynne å tegne.

Hvilket studio jobber du i nå, og hvem jobber du sammen med?

Nå for tiden er jeg i gang med å lage mitt eget studio, Dear Skin Tattoo Studio, sammen med de tre partnerne mine, Chris, Martina og Javi.

Hvilken musikk spilles helt i studioet ditt?

Alle typer musikk (jeg foretrekker metal haha) – vanligvis bestemmer kunden.

Hva ville være en perfekt arbeidsdag for deg?

Jeg prøver å lage alle tatoveringsdagene til en perfekt arbeidsdag. Hvis det var en hard dag, går jeg gjerne ut og spiser sushi etterpå haha.

Hvor ble du betatt av yōkai, hannya og resten av den japanske symbolismen?

Det er lenge siden. Jeg er virkelig fascinert av den japanske kulturen og selve Japan. Jeg mener at den japanske stilen er opprinnelsen til kunstnerisk moderne tatovering. Det faktum at japanerne har et dårlig forhold til tatoveringer var interessant for meg, og jeg har alltid likt demoner og de groteske og makabre japanske historiene.

Fra den første gangen jeg oppdaget den japanske stilen, syntes jeg at den var som laget for meg, og at den ville passe bra sammen med heavy metal.

Du tatoverer mange anime-figurer. Hvilke vil du anbefale og hvorfor?

Jeg vil helt klart anbefale Berserk, fordi det er en svært kraftig manga, både følelsesmessig og fysisk. Artisten visste hvordan man kan kombinere japansk kunst med vestlig tegnestil og -fortellinger, og det har fascinert meg siden jeg var 12 år gammel.

Men hvis du vil ha det gøy, er JoJo’s Bizarre Adventure et godt alternativ.

Hvilket tatoveringsutstyr bruker du?

Jeg bruker Inkjecta maskiner, Solid Ink blekk og resten av utstyret er fra Killer Ink.

Har du planer om å dra på noen tatoveringskongresser/gjesteopptredener i år?

Ja. Jeg har planer om å dra til Madrid og Barcelona som gjest i år, og jeg vil gjerne dra til den nye anime-kongressen i Asturias for å se hvordan den er.

Har du vinner noen priser som du har lyst til å fortelle om?

Jeg har vunnet noen priser, men jeg har aldri likt dem. Jeg ser ikke meningen. Jeg mener at enhver artist har sin egen måte å uttrykke kunsten sin på, så jeg tror ikke at det er gode eller dårlige artister innenfor den profesjonelle tatoveringsbransjen.

Hvis du bare kunne tatovere ett emne for alltid, hvilket ville du velge?

Da ville jeg tatovere noe som ville gjøre meg bedre som tatoveringsartist og gjøre meg glad.

Er det noen andre tatoveringsstiler som du kunne tenke deg å prøve, eller noen spesielle figurer eller emner som du kunne tenke deg å tatovere?

Jeg vil helst prøve å forbedre meg i den stilen jeg jobber med, og jeg tror jeg trenger noen års praksis til. Men når det gjelder en figur, kunne jeg tenke meg å tatovere en Mazinger Z haha.

Driver du med noen andre former for kunst?

Jada, jeg tegner illustrasjoner for Dungeons & Dragons.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Være sammen med venner og kjæresten, spille bordspill, videospill, reise og spise sushi. Mye.

Hvordan ser fremtiden ut for Toni Angar?

Jeg har hatt noen problemer med helsen, og jeg bare gjerne bli bedre først, og deretter reise noen måneder hvert år til Japan for å lære mer som kulturen deres og bli bedre med den japanske stilen.

Vi håper du likte intervjuet med Toni Angar! Pass på at su sjekker de utrolig fargerike verkene hans på Instagram og følger ham for å se det neste verket!